Opskrifter

Gulerods-sorbet

Mandag, 30. juni 2008af X
(4 pers.)1 dl vand ½ dl glukosesirup el. mild honning4 dl gulerodssaft (f.eks. Biotta)Lidt mynte til serveringBring vand og sirup i kog og kog det 1

(4 pers.)

1 dl vand
½ dl glukosesirup el. mild honning
4 dl gulerodssaft (f.eks. Biotta)
Lidt mynte til servering


Bring vand og sirup i kog og kog det 1 min. Køl det af og bland det med gulerodssaft. Frys blandingen i ismaskine eller hæld den i en bred form og frys den 2-3 timer. Kom sorbeten i foodprocessor og kør den et kort øjeblik, så den bliver lidt blød. Hvis sorbeten har stået længere tid i fryseren, skal den tø lidt op, inden den kommes i foodprocessor eller mikses med blenderstav. Kom sorbeten i portionsglas og pynt med mynte eller citrongeranium.

Tip: Sorbeten kan krydres med 1 tsk. revet citronskal og 1 spsk. citronsaft. Den kraftigste og bedste gulerodssmag opnås, hvis man selv presser gulerødderne i en saftcentrifuge, gerne sammen med lidt rodselleri.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen