Honninghjerter

Bag søde honninghjerter til en du holder af
Af
af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krüger
Opskrift på honninghjerter

Ingredienser til honninghjerter

(30 stk.)

200 g sukker
1 dl vand
1 tsk. anisfrø
250 g honning
2 æg
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt muskat
Ca. 700 g hvedemel
½ tsk. natron
1 usprøjetet appelsin

Pynt
Mørk chokolade

Se også: Kim er mester i at bage honninghjerter

Sådan laver du honninghjerter

Kog vandet med anisfrøene i 3-4 min. Kom honning og sukker i en skål og tilsæt det kogende anisvand og rør, til sukker og honning er smeltet. Rør æg og krydderier i og bland til sidst mel, natron og revet appelsinskal i. Kom evt. lidt ekstra mel i, så dejen lige kan udrulles på meldrysset bord. Den må ikke blive for fast. Udstik hjerter og læg dem på plade med bagepapir. Bag hjerterne ved 190° i ca. 15 min. og afkøl dem på en bagerist. Pynt med smeltet, mørk chokolade.

Tip: Prik et hul til et bånd, hvis du vil hænge hjerterne på juletræet.

Giv Familie Journal i julegave fra kun 150 kr.

I gang med julens bagværk

Skal du i gang med julesmåkagerne, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang..

Skønne småkager

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.