Opskrifter

Kanelsnegle-snegl

Mandag, 1. april 2013af Redaktion
Hvis der skal bages kanelsnegle til mange børn, som f.eks. til en børnefødselsdag, er det et stort hit at bage sneglene sammen, så de danner en figur. Her danner de en snegl, men det kunne også være et får eller en bamse, tag endelig børnene med på råd, så får fantasien frit spil.

Ingredienser til kanelsnegle

100 g smør
2 dl mælk
25 g gær
2 æg
50 g sukker
1 tsk. kardemomme
50 g havregryn
400 g hvedemel

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Remonce til kanelsnegle
150 g blødt smør
100 g sukker
75 g brun farin
1 spsk. kanel

Glasur til kanelsnegle
100 g flormelis
1 spsk. appelsinsaft el. vand
2 kanelstænger

Fremgangsmåde til kanelsnegle

Først skal du smelte smørret, tilsætte mælken og røre gæren ud deri. Derefter skal du røre æg, sukker, kardemomme og havregryn i og komme melet i.

Ælt dejen til dine kanelsnegle godt igennem og stil den til hævning et lunt sted i 45 min.

Imens rører du smør, sukker, farin og kanel sammen til en ensartet remonce.

Rul dejen til dine kanelsnegle ud i ca. 1 cm's tykkelse og fordel remoncen over dejen og rul den sammen til en roulade.

Så skærer du rouladen i 1½ cm tykke skiver og lægger dem på en plade med bagepapir, læg dem evt. tæt sammen og form dem som en snegl.

Lad dine kanelsnegle hæve i yderligere 25 min. og bag dem ved 185° i 15-20 min. Lad dine kanelsnegle køle af, rør flormelis og appelsinsaft til en glat glasur.

Pynt til sidst dine kanelsnegle med glasur og brug kanelstængerne som følehorn.

Bageopskrift: Kristina Marckmann



Find flere opskrifter her...
Havreboller med kanel
Banansnegle med kanel

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop