Opskrifter

Kanelsnurrer med æble

Tirsdag, 8. november 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Bløde kanelsnurrer er noget af det bedste der findes! Om den serveres til morgenbordet, eftermiddags kaffen eller som dessert gør ingen forskel, kanelsnurrer er bare skønne her i efterårs- og vintermånederne. Denne udgave er lidt ud over det sædvanlige, da der både indgår marcipan og æbler i remoncen.
(12 stk.)

Det skal du bruge til kanelsnurrer med æble:

Dej: 25 g gær 3 dl vand 1 æg 50 g sukker 1 tsk. salt 50 g smør 2 tsk. stødt kardemomme 500-600 g hvedemel Fyld: 100 g marcipan 150 g brun farin 100 g smør 2 spsk. stødt kanel 2 æbler Æg til pensling Flormelis til drys Servér evt. en dejlig varm kop chai-latte sammen med dine nybagte kanelsnurrer

Sådan laver du kanelsnurrer med æble

Rør gæren ud i vandet, tilsæt æg, sukker, salt, smør og kardemomme. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt, til dejen slipper skålen. Ælt grundigt i 5 min. Lad dejen hvile i 30 min. Riv marcipanen og rør den med farin, smør og kanel. Skyl og udkern æblerne, skær dem i meget små tern og rør dem i fyldet. Rul dejen ud til en rektangel. Smør fyldet på dejen. Fold en tredjedel af dejen ind over fyldet og gentag på den modsatte side. Skær stangen i 2 cm brede stykker, træk stykkerne længere og sno dem og luk dem til ringe. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæve 30 min. Pensl med æg og bag dem ved 210º i 20 min. Drys med flormelis. Prøv også: Belgiske vafler med kanel og flødeskum