Opskrifter

Karamelsnitter med knas

Fredag, 29. juli 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius TegnerFoto: Maria Fabricius Tegner
Nem kiksekage med lækkert karamelfyld og chokoladeovertræk

Opskrift på karamelsnitter med knas

12 pers.

Kiksebund:

  • 125g smør
  • 80g brun farin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp. salt
  • 180g hvedemel

Karamelfyld:

  • 1 dåse kondenseret mælk, 397g
  • 2 spsk. lys sirup
  • 40g smør
  • 40g kokosmel
  • 60g saltede peanuts

Overtræk:

  • 150g mørk chokolade
  • 1½ dl cornflakes
  • 1 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde:

Kiksebund: Pisk smør, farin, vaniljesukker og salt til en cremet masse. Rør mel i. Tryk kiksemassen godt ud i bunden af et lille ovnfast fad (ca. 18 x 25 cm) beklædt med bagepapir. Stil kiksebunden køligt i 20 minutter. Varm ovnen op til 175° varmluft (for-bered karamelfyldet imens).

Karamelfyld: Opvarm kondenseret mælk, sirup og smør i en gryde til kogepunktet. Lad det koge ind til en gylden karamel ved middel varme i ca. 10 minutter. Bland kokosmel i. Fordel karamelfyldet på kiksebunden, tryk peanuts fast i overfladen, og bag kagen i ca. 25 minutter. Lad den afkøle helt.

Overtræk: Smelt chokoladen over vandbad. Rør knuste cornflakes i, og overtræk den afkølede kage. Drys flagesalt over, mens overtrækket stadig er flydende, og skær kagen ud i portionsstykker, når overtrækket har sat sig.