Kiksekage med hjemmebagte kiks og kondenseret mælk
![](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-7084779-md5-f8057552d3db5727515423891019a095.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Opskrift på kiksekage med hjemmebagte kiks og kondenseret mælk
10 pers.
Ingredienser:
300 g mørk chokolade
1 dåse kondenseret mælk
40 g smør
Sandkageform, ca. 25 cm lang
Hjemmebagte kiks:
60 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
150 g blødt smør
35 g mandelmel
180 g hvedemel + lidt til bordet
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 spsk. vand
Fremgangsmåde:
Hjemmebagte kiks: Pisk flormelis, vaniljesukker og smør sammen. Rør mandelmel i. Bland hvedemel, bage-pulver og salt, og si det i smørmassen. Saml hurtigt dejen med vand, og lad den hvile indpakket i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud med en kagerulle på et let meldrysset bord til en firkant på ca. 25 x 20 cm. Skær firkanten ud til 3 bånd på den lange led, så det passer nogenlunde med, at hvert bånd er lidt kortere og lidt smallere end din form.
Bag kiksene gyldne i ovnen i ca. 12 minutter, og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Hak chokoladen, og opvarm den i kondenseret mælk i en gryde ved svag varme. Rør jævnligt rundt, til chokoladen er smeltet. Bland smør i, og rør massen ensartet.
![Få opskriften på en overdådig lagkage med browniebunde og saltkaramelganache.](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/brownie_0.jpg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.64&fp-y=0.44&ar=4:3)
Beklæd sandkageformen med husholdningsfilm.
Dæk bunden med et lag chokolade, og læg en kiksebjælke ovenpå. Fortsæt med at bygge kagen op, og lad det øverste lag være chokolade.
Stil kagen i køle-skabet i mindst 4 timer, men vend den gerne ud af formen og skær den i skiver allerede efter 30 minutter, så massen ikke er blevet helt stiv endnu.
![https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-6857443-md5-5f26fe5840d2c0b7594e13fb3105c124.jpeg](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-6857443-md5-5f26fe5840d2c0b7594e13fb3105c124.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.49&fp-y=0.44&ar=4:3)