Opskrifter

Kirsebærtærte

Onsdag, 10. juli 2013af Redaktionen
Så er det kirsebærsæson! Prøv en lækker tærte med de røde bær

Ingredienser til kirsebærtærte

(8 pers.)

Dej
175 g hvedemel
50 g sukker
100 g usaltet smør
Fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron

Fyld
3 dl cremefraiche 18%
500 g udstenede kirsebær (ca. 800 g hele bær)
75 g sukker
1 blad husblas

Fremgangsmåde til kirsebærtærte

Udsten kirsebærrene og lad dem trække med sukker - gerne natten over. Lav en mørdej af mel, sukker, smør og citronskal og saml dejen med citronsaft og evt. vand. Lad den hvile køligt i 30 min.

Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Læg stanniol over og bag den i 15 min. ved 225º. Fjern stanniolen og bag den færdig ved 200º i 10 min. mere, eller til den er lysebrun og bagt. Udblød husblas i koldt vand og varm saften af kirsebærrene op. Smelt husblassen heri. Læg cremefraiche i tærten og læg kirsebærrene over. Træk saften over, når den lige har sat sig lidt. Afkøl og servér.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Klistret chokoladekage med kirsebær
Kirsebæris


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop