Opskrifter

Marcipantærte med hindbær-limemousse

Lørdag, 31. juli 2010af Redaktion
Lækker tærte med marcipan og hindbær

40 min. + 2 timer på køl

150 g marcipan
100 g flormelis
65 g blødt smør
2 æg
75 g mel
1 tsk. bagepulver
3 blade husblas
2 dl piskefløde
½ stang vanilje
2 dl cremefraiche 18%
60 g rørsukker
1 tsk. revet usprøjtet limeskal
½ dl limesaft
150 g hindbær (gem et par stykker til pynt)


Blend marcipan, flormelis og blødt smør sammen til en ensartet masse og rør æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver, sigt det i marcipanmassen og rør dejen jævn. Fordel dejen i et smurt, 24 cm tærtefad, bag den i 20 min. ved 200° og lad den afkøle helt. Sæt husblassen i blød i koldt vand og pisk fløden til skum. Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør den i cremefraichen sammen med sukker og limeskal. Smelt husblassen sammen med limesaften og pisk den i cremefraichen. Vend flødeskum og hindbær i og fordel moussen over den kolde tærtebund. Sæt tærten på køl i et par timer, pynt med hindbær og server.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find mere lækkert bagværk her...
Chokoladekage med hindbæris
Hindbærlagkage
Rabarberkage med marcipan