Klassisk marmorkage bagt i randform til 10 personer

En marmorkage ikke bare smager godt, den er også flot med den mørke og lyse dej. Denne kage er bagt i en randform, men du kan også lave den i en rugbrødsform.
Af
af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Klassisk marmorkage bagt i randform til 10 personer
1 t og 10 min
10 personer
Klassisk marmorkage
200 g blødt smør
2½ dl sukker
4 æg
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
1 dl mælk
3-4 spsk. kakao
3-6 spsk. piskefløde
Smør og rasp til formen

Fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen.
  2. Bland melet med bagepulver og salt og rør det i smørblandingen skiftevis med mælken.
  3. Rør kakaoen ud i så meget fløde, at det bliver flydende og ikke en pasta.
  4. Del dejen i to portioner og tilsæt kakaoblandingen til den ene portion.
  5. Fordel de to slags dej skiftevis i 3-4 lag i en smurt, raspdrysset randform.
  6. Tryk evt. med en gaffel på øverste lag, så de to slags dej blandes let.
  7. Bag kagen ved 175° i 50-60 min.
  8. Prøv med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Lad den bage lidt længere, hvis der sidder dej på tandstikkeren.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.