(Ca. 10 stk.)
Det skal du bruge til marmorkage:
200 g blødt smør
2½ dl sukker
4 æg
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
1 dl mælk
3-4 spsk. kakao
3-6 spsk. piskefløde
Smør og rasp til formen
Prøv også: Marmorkage med et tvist
Sådan laver du marmorkagen
Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen.
Bland melet med bagepulver og salt og rør det i smørblandingen skiftevis med mælken.
Rør kakaoen ud i så meget fløde, at det bliver flydende og ikke en pasta.
Del dejen i to portioner og tilsæt kakaoblandingen til den ene portion.
Fordel de to slags dej skiftevis i 3-4 lag i en smurt, raspdrysset randform.
Tryk evt. med en gaffel på øverste lag, så de to slags dej blandes let.
Bag kagen ved 175° i 50-60 min.
Prøv med en tandstikker, om kagen er gennembagt.
Lad den bage lidt længere, hvis der sidder dej på tandstikkeren.
Inspiration til bradepandekager? Tag et kig i galleriet nedenunder.
Kager i bradepande
















Sandkage med citron og vanilje
Nem og god kage - tilføj eventuelt frugtstykker
Se opskriften her...
8 / 18






Radiokage
Tresserkage, som fik sit navn, fordi den lignede forsiden af datidens radioer
Se opskriften her...
11 / 18






Æblekage bagt i lag
Lækker kage med masser af æbler og fugtig marcipandej
Se opskriften her...
14 / 18





