Klassisk marmorkage bagt i randform til 10 personer
En marmorkage ikke bare smager godt, den er også flot med den mørke og lyse dej. Denne kage er bagt i en randform, men du kan også lave den i en rugbrødsform.
Af
af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger

1 t og 10 min
10 personer
Klassisk marmorkage
200 g blødt smør
2½ dl sukker
4 æg
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
1 dl mælk
3-4 spsk. kakao
3-6 spsk. piskefløde
Smør og rasp til formen
Fremgangsmåde
- Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen.
- Bland melet med bagepulver og salt og rør det i smørblandingen skiftevis med mælken.
- Rør kakaoen ud i så meget fløde, at det bliver flydende og ikke en pasta.
- Del dejen i to portioner og tilsæt kakaoblandingen til den ene portion.
- Fordel de to slags dej skiftevis i 3-4 lag i en smurt, raspdrysset randform.
- Tryk evt. med en gaffel på øverste lag, så de to slags dej blandes let.
- Bag kagen ved 175° i 50-60 min.
- Prøv med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Lad den bage lidt længere, hvis der sidder dej på tandstikkeren.

Dessert & Kage
Marmorkage med et twist af kanel og muskatnød

Hjemmebag