Opskrifter

Nøddebund med stikkelsbær og creme

Lørdag, 4. august 2018af Christine Bille. Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
På denne nøddebund finder du et lækkert lag med stikkelsbær, kogt til kompot, og en skøn vaniljecreme. En perfekt kombination af det søde og det lidt syrlige.

Ingredienser til nøddebund med stikkelsbær og creme:

(Ca. 16 stk.)

Nøddebund:
175 g hasselnødder
75 g smør
4 æggehvider
1 knsp. fint salt
175 g sukker

Stikkelsbærkompot:
500 g stikkelsbær
150-200 g sukker

Prøv også: Prøv med hindbærmousse i stedet for stikkelsbær på din nøddebund

Vaniljecreme:
2½ dl piskefløde
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. flormelis

Pynt:
Citronmelisse og/el. grøn syre

Se også: Mandel-rabarberkage med flødeostecreme

Fremgangsmåde:

Nøddebund:
Hak hasselnødderne helt fint i en foodprocessor eller minihakker.
Smelt smørret.
Pisk æggehviderne skummende med saltet. Drys sukkeret i lidt ad gangen under piskningen. Pisk æggehviderne helt stive.
Vend hasselnødder og smør i æggehviderne.
Kom dejen i en smurt form på ca. 20 x 18 cm eller en stor rund springform.
Bag kagen ved 180° ca. 25 min.
Lad kagen køle af i formen og skær den forsigtigt fri i kanten. Læg kagebunden på et fad.

Stikkelsbærkompot:
Nip stikkelsbærrene og kog dem med 2 spsk. vand ved middelhøj temperatur og lad dem koge under jævnlig omrøring, til de koger let ud.
Smag til med sukker, mængden afhænger af, hvor sure bærrene er.
Lad kompotten køle af.

Creme:
Pisk fløden med vaniljesukker og flormelis til en blød flødeskum.
Bred cremen ud på toppen af kagen lige inden servering.
Dryp stikkelsbærkompotten over cremen.
Pynt med citronmelisse og/eller grøn syre.

Prøv også: Jordbærsnitter med kokos