Opskrifter

Nøddemedaljer med æblekompot

Lørdag, 3. november 2018af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Billedet siger det hele... Og det lyder altså meget godt. Lækre nøddemedaljer med både flødeskum og æblekompot mellem lagene - uhm.

Ingredienser til nøddemedaljer med æblekompot:

(Ca. 14 stk.)

Nøddebunde:
125 g flormelis
250 g mel
150 g smør
1 æg

Æblekompot:
4 æbler
100 g sukker
½ vaniljestang

Pynt:
1 æggehvide
Ca. 150 g flormelis
½ l piskefløde
2 små, røde æbler
Evt. rød skovsyre

Prøv også: Bag fine, klassiske medaljer

Fremgangsmåde:

Nøddebunde:
Bland flormelis og mel.
Skær smørret i små tern og smuldr det i melet.
Tilsæt æg og lidt vand og ælt dejen hurtigt sammen.
Klap dejen flad, pak den ind i film og lad den hvile ca. 30 min. på køl.
Rul dejen ud på et melstrøet bord i 2-3 mm’s tykkelse.
Stik dejen ud i cirkler på 8-9 cm i diameter med en udstikker eller kop.
Læg bundene på plader med bagepapir og bag dem 8-10 min. ved 200°, til de er lysebrune i kanten.
Lad bundene køle af på pladen.

Æblekompot:
Skræl æblerne og skær dem i små stykker.
Kog æblerne med sukker, vaniljekorn og et par spsk. vand.
Kog, til æblerne er moset næsten ud. Kog kompotten lidt ekstra tid, hvis den er lidt tynd.
Lad kompotten køle af.

Se også: Chokoladetærte med karamel

Pynt: Rør æggehvide med formelis til glasur og smør på toppen af halvdelen af medaljebundene.
Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med stor tylle.
Sprøjt flødeskummen op rundt i kanten på resten af bundene i to lag.
Kom æblekompotten i midten og læg glasurlågene på.
Pynt med en top flødeskum, æbleblade og skovsyre.

Æbleblade:
Skær æblerne i små både.
Skær en kile ud af skindsiden med en skarp kniv.
Skær endnu en kile ud af den første kile.
Lad dem ligge lidt forskudt af hinanden.
Du kan også skære tynde skiver af bådene og pynte med i stedet for.

Prøv også: Hjemmebagte tyttebærpakker