(8 pers.)
Det skal du bruge til orange cheesecake med oreo-bund:
300 g oreo
2 spsk. kakao
110 g smør
Fyld:
400 g flødeost naturel
150 g mascarpone
150 g flormelis
2 dl piskefløde
2 usprøjtede appelsiner
Gelé-top:
1 dl Aperol
2½ dl tør mousserende vin
½ dl dansk vand
2 spsk. sukker
7 blade husblas
Prøv også: Cheesecake med sensommerbær
Sådan laver du cheesecaken
Smør en lille springform på 20 cm i diameter.
Kom oreo og kakao i en foodprocessor.
Smelt smørret, kom ved og blend til en jævn masse.
Fordel den i bunden og op langs siderne af formen.
Sæt formen i fryseren.
Rør ost, mascarpone, flormelis og appelsinskal let og luftigt.
Pisk fløden til en glat skum.
Rør flødeskum og ostecreme sammen til en stiv masse.
Fyld massen i kagebunden og sæt kagen i fryseren natten over.
Bland Aperol med mousserende vin, danskvand, sukker og saften af den ene af de revne appelsiner.
Lun 1 dl Aperol-blanding i en kasserolle.
Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
Smelt husblassen i den lune Aperol-blanding, tilsæt resten af Aperol-blandingen og lad den stå 5 min., til den lige sætter sig, men ikke gelerer.
Hæld den forsigtigt over den stivnede fromage og sæt kagen på køl i mindst 4 timer.
Prøv også: Nødderulle med fyld