Opskrifter

Pærepie med blåbær

Lørdag, 25. august 2012af Redaktion
Pærer bruges ikke så ofte i køkkenet, som f.eks. æbler, men smager ikke desto mindre skønt i både det søde og salte køkken

(Ca. 8 pers.)

Dej
150 g smør
250 g mel
25 g flormelis
1 æg
Ca. 2 spsk. vand

Fyld
4 pærer
20 g smør
3 spsk. sukker
1 tsk. revet, usprøjtet appelsinskal
1 spsk. appelsinsaft
200 g blåbær

Pensling
Æg

Tilbehør
1½ dl piskefløde eller
1 dl cremefraiche
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. sukker

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Smuldr smør, mel og flormelis. Tilsæt æg og vand og saml dejen. Læg den i plastpose i køleskabet ca. 1 time.

Fyld: Skræl pærerne og skær dem i tern. Steg dem i smør ca. 5 min. Tilsæt 1 spsk. sukker, appelsinskal og saft. Bland blåbærrene med 2 spsk. sukker.

Del dejen i 2 portioner. Beklæd en tærteform med løs bund med den ene portion. Læg pærer og blåbær i bunden. Rul den anden portion dej ud og læg den over pien som låg. Tryk kanten til og rids låget fint med en kniv. Pensl med æg. Bag pien på midterrillen ved 200° i ca. 40 min.

Tilbehør: Flødeskum eller cremefraiche smagt til med vanilje og sukker.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Sæson for pærer...


Pærer i mynteskum

Couscous med pær-
er og blue cheese
dressing

Anissyltede pærer
med lakridscreme

Skinkesalat med pær-
er, ost og mandler

Bagte pærer med
hindbærskum












Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop