Rugbrødslagkage med friske bær og flødeskum

Her får du et super alternativ til de klassiske lagkagebunde. Måske er det i denne weekend, du skal afprøve den lækre lagkage med hindbær?
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Dejlig rugbrødslagkage med friske bær og flødeskum
35 min
6 personer
Bunde (2 stk.)
3 æg
160 g sukker
3 tykke skiver rugbrød (eller 4 alm. skiver)
1 spsk. mel
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
Fyld
3-400 g hindbær
Ca. 50 g sukker
2 dl piskefløde
100 g finthakket eller groftrevet chokolade
Evt. lidt hakkede mandler

Fremgangsmåde

  1. Del æggene i blommer og hvider.
  2. Pisk blommerne med sukker, til det er meget lysegult, riv rugbrødet og rør det i dejen sammen med mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver, der alt sammen sigtes over dejen.
  3. Æggehviderne piskes stive og foldes i dejen.
  4. Bages i smurte lagkageforme eller springforme ved 200° i 15-20 min.
  5. Når lagkagebundene er bagt, skal de køle af.
  6. Kom sukkerdryssede hindbær mellem lagene og kom flødeskum omkring kagen.
  7. Drys med revet chokolade og mandler.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.