Popcakes er sådan set gammel vin på nye, men meget sjove flasker, for det er en slags romkugle/kagetrøffel på pind overtrukket med farvet chokolade. Chokoladen kan enten købes færdigfarvet under navnet "candy melts" eller, man kan smelte hvid chokolade og selv farve det med farve beregnet til chokolade.
Popcakes grundmasse
(Ca. 30 stk. popcakes)
225 g sukker
3 æg
225 g smør
225 g hvedemel
75 g kakao
3 tsk. bagepulver
150 g flødeost
2 tsk. vaniljeessens
300 g flormelis
FORHANDLERE
Specialkøbmanden (Frederiksberg, Lyngby, Rødovre, Østerbro og Aarhus)
eller på nettet:
specialkoebmanden.dk
Kop og kande
Bagetid.dk
Popcakes - sådan gør du
Pisk sukker og æg luftigt og skummende. Smelt smørret og bland mel, kakao og bagepulver. Rør melblandingen i skiftevis med smørret og hæld dejen i en 25 x 35 cm bradepande beklædt med bagepapir.
Bag kagen ved 175° i 40 min. og lad den afkøle helt. Pisk flødeosten med vanilje og flormelis og smuldr kagen i en stor røreskål. Rør kagesmuldret med flødeosten til en formbar ikke for klistret masse.
Klik dig gennem galleriet og få en trin-for-trin vejledning i hvordan du laver popcakes
Godbidder på pinde


1. Sådan gør du
Form grundmassen i den ønskede form – enten i hånden eller ved at presse massen godt sammen i små silikoneforme. Stil dem på køl i et par timer, til overfladen er hård


2. Sådan gør du
2. Saml de afkølede kagedele ved at dyppe dem i smeltet chokolade og holde dem sammen, til chokoladen er størknet


3. Sådan gør du
3. Fæstn den formede grundmasse på pindene ved at dyppe 1 cm af pindens spids i chokolade og derefter stikke den i den afkølede, formede masse


4. Sådan gør du
4. Dyp hele figuren i den smeltede chokolade og ryst den forsigtigt, så det overskydende chokolade løber af. Sæt popcaken til tørre i et højt glas