Opskrifter

Slikkepinde

Onsdag, 22. december 2010af Redaktion
Sukkermassen er meget varm og klistret, når den lige er kommet af varmen, men når slikkepindene skal formes, kan de store børn godt være med, hvis de har et par gummihandsker på

(10 stk.)

1 dl vand
450 g sukker
125 g glukose
1 tsk. citronsyre
30 dråber æblearoma
½ spsk. solsikkeolie
½ tsk. hvid farve (titandioxid)
15 dråber rødbedefarve
10 træpinde

Hæld vandet i en rustfri gryde og tilsæt sukker og glukose. Kog blandingen op under omrøring, til sukkeret er smeltet, og lad blandingen koge videre, til den er 162° varm. Hæld massen ud på en teflonmåtte eller en oliesmurt marmorplade og tilsæt citronsyre og aroma. Ælt bolchemassen igennem med to plastikdejskrabere (brug gummihandsker, bolchemassen er meget varm). Del massen i to og sigt den hvide farve over den ene masse, farven arbejdes ind med dejskraberne. Farv den anden halvdel med rødbedefarven. Del bolchemasserne i mindre stykker og form dem efter fantasien. Sæt en pind i hver og lad dem afkøle på silikonemåtten.

Opskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Hele, støbte chokolader og cornflakes-chokotoppe
Kandiserede æbler
Julekys

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop