Opskrifter

Aspargessuppe med pocheret æg

Fredag, 11. maj 2012af Redaktion
En frisk og fyldig forårsforret

(4 pers.)

1 lille løg
½ l hønsesuppe
1 dl tør hvidvin
1 stort glas hvide asparges
Evt. lidt grønne asparges til pynt
1 lille bundt kørvel
1 lille bundt dild
2 dl piskefløde
4 æg

Tilbehør
Groft brød

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Hak løget fint. Bring suppe og løg i kog. Tag nogle hvide aspargeshoveder fra. Damp de grønne asparges til pynt. Kog resten af de hvide asparges i suppen i 5 min. sammen med 2 dl aspargesvand. Hak krydderurterne. Blend suppen med asparges og passér den gennem en sigte, så alt det træede kommer væk. Kom vin, krydderurter og fløde i suppen og pisk. Smag til med salt og peber. Bring til kogepunkt. Porcher æggene et ad gangen i 90° varmt vand tilsat 1 tsk. salt og 1 tsk. eddike, de skal have ca. 3 min. Anret suppen med de hvide aspargeshoveder og evt. et par grønne asparges. Læg et pocheret æg i hver og drys med lidt krydderurter.

Tip: Sådan porcherer du: Slå ægget ud i en kop, ladet det glide fra koppen og ned i det kogende vand.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Asparges med æg og kapers
Asparges-pastasalat
Grønne asparges med rogncreme og toast

Er du til mormormad? Vælg mellem 35 retter her




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop