Opskrifter

Aspargessuppe med urter og æggeblomme

Onsdag, 30. maj 2012af Redaktion
Brug de nye asparges til en dejlig forårssuppe

(4 pers.)

1 lille, hakket løg
½ l hønsekødssuppe
1 dl tør hvidvin
1 bundt hvide asparges - ca. 500 g
1 lille bundt kørvel
1 lille bundt dild
2 dl piskefløde
4 æggeblommer
Salt og peber

Tilbehør
Groft brød

OM ASPARGES

Asparges er en underlig en, for den er både meget mild og samtidig meget syreholdig.
De hvide asparges dyrkes i opsatte bede under jorden, mens de grønne dyrkes over jorden. De grønne asparges har en lidt kraftigere smag end de hvide - de har et større næringsindhold - og er nemmere at tilberede.

Kom løg og suppe i en gryde og bring i kog. Skræl asparges og kom skrællerne i suppen. Lad det koge i 10 min. under låg. Si suppen. Kom suppen tilbage i gryden. Kog de skrællede asparges i suppen i 6 min. Tag dem op og skær den nedre del i mindre stykker. Hak krydderurterne. Kom vin, krydderurter og fløde i suppen og pisk. Smag til med salt og peber. Bring til kogepunkt og læg de små stykker asparges i suppen. Anret med de pæne, lange hovedstykker og læg lige før serveringen en nyudslået æggeblomme i hver tallerken. Spises med brød til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

PRAKTISK PENSEL

Praktisk pensel i silikone til bagning og mad. Perfekt til brede overflader og supernem at rengøre! Penslen koster 39 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Skaldyr med rå og kogte asparges
Pasta med flødeasparges
Hane med porrer og asparges








Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop