Opskrifter

Blinis med fjordrejer

Fredag, 16. september 2011af Redaktion
Blinis er et bud på en god forret med masser af smag

Ingredienser til blinis med fjordrejer

1 kg levende fjordrejer
2 l vand
2 tsk. salt
1 bdt. dild
1 spsk. citronsaft
2 dl cremefraiche 18%
Salt og peber
15 g gær
3 dl mælk
2 æg
90 g boghvedemel
90 g mel
½ tsk. salt
Smør til stegning

Fremgangsmåde til blinis med fjordrejer

Skyl rejerne i koldt vand og kog vandet op med salt. Hak dildtoppen, vend den i cremefraichen sammen med citronsaft og smag til med salt og peber. Kom dildstilkene i det kogende vand sammen med rejerne og lad dem koge i 5 min. Lad rejerne trække i kogevandet i 20 min. og pil dem, mens de er lune.
Smuldr gæren og rør den ud i mælken. Skil æggene og rør blommerne i mælken. Bland de to slags mel med salt og rør mælkeblandingen heri. Stil dejen til dine blinis til hævning et lunt sted i en time og pisk hviderne stive. Vend æggehviderne i dejen og bag dine små blinis på en pande i 2-3 min. på hver side. Anret og server dine blinis!

Madopskrift: Kristina Marckmann


Springform i silikone

Springformen er den perfekte kombination af platin silikone og ceramic. Slipper let, er 100 % tæt og bestandig overfor skrammer.
Formen koster 269 kr. og kan købes her...

Find flere opskrifter her...
Blomkålssuppe med rejer og pestosnitter
Agurkeruller med røget laks
Suppe med fjordrejer







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop