Blommesaft

Det gode ved blommesaft, ud over at den smager godt, er, at blommerne ikke skal udstenes. Vælg blommer med en god, kraftig smag eller mirabeller
Af
af Redaktion

1 kg blommer
Ca. 200 g rørsukker
4 dl vand
2 usprøjtede citroner








TIP

Saften kan krydres med 1-2 knuste kardemommekapsler og 2-3 skiver frisk ingefær, som koges med. Drik saften let fortyndet eller ufortyndet med is eller brug den som basis i drinks med vodka.

Kom de hele blommer i en gryde sammen med rørsukker, vand og 1 citron skåret i kvarter. Lad det småkoge 10 min. Træk gryden fra varmen og lad det trække 20 min. under låg. Hæld det hele i en sigte og tryk på blommerne med en ske, så saft og kraft kommer med. Smag saften til med rørsukker og saft fra den sidste citron. Hæld saften på skoldede flasker og sæt den i køleskab.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Varm solbærsaft med kanel
Hyldeblomstsaft
Æbledrik med krydderier




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.