(4-5 pers.)
3-4 laksesteaks uden skind
Lidt olie til pensling
Salt, peber
Vinaigrette
1 syrligt æble
¾ dl solsikke- el. majsolie
1½ spsk. æblecidervineddike
½-1 spsk. friskrevet peberrod
2 spsk. kapers
2 spsk. fintskåret dild
½ finthakket rødløg
Salt
Groft peber
TIP
Det grålige lag, som sidder lige under lakseskindet, smager ikke godt og bør skæres eller skrabes af, inden laksen skæres i skiver.
Vinaigrette: Skræl æblet og skær det i fine tern. Bland æblet med olie, vineddike, peberrod, kapers, dild og rødløg. Smag til med salt og peber.
Sæt ovnen på 180°. Pensl 1 stk. bagepapir med lidt olie. Skær laksen på tværs i 10-12 skiver og læg dem på plade med bagepapiret. Krydr med salt og peber.
Sæt pladen i ovnen ved 150° 5-6 min., til laksen er sart rosa. Fordel lakseskiverne på lune tallerkner og kom vinaigretten over. Server med godt brød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen for 249 kr.
Find flere opskrifter her...
Pasta med grillet grønt og rejer
Kammusilnger tigerrejer med ærtecreme
Blinis med fjordrejer
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop