(12 stk.)
25 g gær
3 dl vand
1 tsk. olivenolie
1 dl kærnemælk eller A-38
2 tsk. salt
250 g groft spelt eller fuldkornshvedemel
Ca. 300 g hvedemel
12 brunchpølser (ca. halv størrelse af alm. pølser)
1 æg til pensling
Evt. nigellafrø
Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, mælk, salt og det grove mel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er fast og kun meget lidt klistret. Lad dejen hæve køligt 1-2 timer. Ælt dejen og tilsæt evt. et par skefulde mel, hvis den er for klistret. Del dejen i 12 stk. og rul dem ud i 1 cm tykke pølser. Giv pølserne et snit i begge ender og sno dejen om dem. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. ½ time. Pensl dem med æg og drys evt. med nigellafrø. Bag dem ved 210° i ca. 15 min. Kan fryses og bruges i madkassen.
TIP
Vinterens madpakker bliver endnu bedre, hvis børnene selv har været med til at producere indholdet
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere opskrifter...
Sprøde kyllinge- og spinatpakker
Pizzasnegle
Få mange flere spændende forslag til madpakken i galleriet...
Gode madpakker




Wraps med laks
Skønne tortillas, der er nemme at have med på en cykeltur
Find opskriften her...






Maskerede tærter med kødsovs
Fine, små tærter - server dem ved en buffet eller til den lille sult
Find opskriften her...






Rufler med varmrøget laks
En rigtig lækkerbisken, der er god, såvel i madpakken som til en enkel forret
Find opskriften her...




Amerikansk sandwich
God til skovturen eller som hyggemåltid ude eller inde
Find opskriften her...






Skovtursboller
Grove boller med tun, æg, kapers og basilikum marinade
Find opskriften her...


Frokosthorn
Sund og nem frokosthaps, der smager godt både varm og kold
Find opskriften her...


Mozzarellaklemme
En dejlig vegetarsandwich, der er velegnet til madpakken
Find opskriften her...




Fyldte brød til madkurven
Lækre brød med fyld, der kan tages med på strandturen
Find opskriften her...




Italiensk madbrød
Lækkert brød med fyld - nemt at tage med på bilturen
Find opskriften her...

