Hvis man bare venter længe nok, så bliver det moderne igen.
Det er bestemt tilfældet for det danske smørrebrød, der i den grad har fået revanche de sidste år. På de smarte steder i København blomstrer smørrebrødsrestauranterne, og her koster en kartoffelmad det hvide ud af øjnene.
Et stykke højtbelagt smørrebrød kan næsten betegnes som en dansk nationalret og blev for alvor gjort verdenskendt af restauratør Oskar Davidsen, som åbnede smørrebrødsforretningen i Store Kongensgade i København. I dag er butikken varetaget af 5. generation, Oscar Davidsen, hvis berømte mor, Ida Davidsen, fortsat opfinder og brillerer med det højtbelagte smørrebrød.
Højtbelagt smørrebrød til frokost
Smørrebrød kan få de fleste tænder til at løbe i vand og er et sikkert hit, når der skal gøres lidt mere ud af frokosten. Så mon ikke vi samles om smørrebrødet i disse år, både dem som lige har opdaget det og dem, som har spist det i mange år. Og det er vel egentlig heller ikke så skidt!
Se også: Højtbelagt smørrebrød fra Bornholm - Sol over Gudhjem
Find dit favorit smørrebrød i galleriet
Smørrebrød




Roastbeef med hjemmelavet remoulade
Godt og traditionelt smørrebrød til frokosten
Se opskriften her...








Røget hellefisk med agurk
Sprødt rugbrød fungerer rigtigt godt sammen med den salte hellefisk og de milde sød-sure agurker
Se opskriften her...


Sprængt oksebryst med pickles
Sæt dit eget præg på smørrebrødet med hjemmelavet pickles
Se opskriften her...


Gammeldags leverpostej
Leverpostej kan f.eks. bruges til at lave Dyrlægens natmad
Se opskriften her...




Gammel ost med fedt og sky
- ikke noget med frugt eller rød peber på ostemaden her...
Se opskriften her...


Tunmousse
En skøn, klassisk tunmousse kan også bruges, når der skal laves smørrebrød
Se opskriften her...










Hjemmelavet æggesalat
Pynt gerne smørrebrøddet med bacon, tomat og karse
Se opskriften her...
Relaterede artikler
Se også...
Er du til mormormad? Vælg mellem 35 klasikkere her
23 fristende og flotte konditorkager, som vi kender dem fra bageren
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på Facebook.
Se mere her