Hjemmelavet hyldeblomstsaft på citron og hyldeskærme
Skøn og forfriskende hyldeblomstsaft til de lune sommerdage. Opskriften er nem at følge, og saften smager simpelthen himmelsk!
Af
af Helle Brønnum Carlsen

10 min
1 liter
Hyldeblomstsaft
6 usprøjtede citroner
30 nyudsprungne hyldeskærme
1 kg sukker
1 l kogende vand
Fremgangsmåde
OBS saften skal trække i 3 døgn, før det kan sies og drikkes.
TIP: Siruppen kan også fortyndes 1:2 og køres på ismaskine til sorbet.
- Skær citronen i skiver og læg den i lag med hyldeskærme og sukker.
- Overhæld med kogende vand, læg det under let pres, så vandet dækker, og lad det trække i 3 døgn.
- Si det gennem et klæde og fordel det i mindre flasker, der kan fryses, så er konserveringsmiddel ikke nødvendigt.
- Fortyndes i forholdet 1:4 og serveres med isterninger, citronskiver og en frisk hyldeblomst.

Dessert & Kage
Grillede ananas med hyldeblomst og ostecreme

Dessert & Kage