Opskrifter

Hyldeblomstsaft

Mandag, 6. juni 2011af Redaktion
Nyd den forfriskende drik i sommervarmen

(1 liter)

6 økologiske citroner
30 nyudsprungne hyldeskærme
1 kg sukker
1 liter kogende vand

Læg skiver af skyllede citroner i lag med hyldeskærme og sukker.
Overhæld med kogende vand og lad det trække i 3 døgn. Læg det under let pres, så vandet dækker. Si det gennem et klæde og fordel i mindre flasker, der kan fryses, for så sparer du konserveringsmiddel.
Når det skal drikkes, fortyndes blandingen i forholdet 1:4 og serveres med isterninger, citronskiver og en frisk hyldeblomst.
Siruppen kan også fortyndes ca. ½ gang og køres på ismaskine til sorbet.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

FLOT RETROSTIL

Flot flaske fra Ib Laursen. Perfekt til hjemmelavet saft af fx. rabarber eller hyldeblomst. Klik her og køb den i shoppen for kun 59 kroner

Find flere opskrifter her...
Hakkebøf med hyldeblomst
Friturestegte hyldeblomster med myntedressing
Jordbærfizz med vaniljeis og hyldeblomst




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop