Opskrifter

Jordbærchutney

Lørdag, 13. juni 2009af Redaktion
Søde danske jordbær krydres lidt stærkt med ingefær og chili (sambal oelek). Chutneyen kan stå et par uger i køleskab.

500 g jordbær
1 løg
1 spsk. rapsolie
½-¾ dl rørsukker
¼ tsk. salt
1 tsk. friskrevet ingefær
2 spsk. vineddike
½ tsk. sambal oelek
2 spsk. friskhakket mynte



Skyl og nip jordbærrene og skær dem i halve. Pil og hak løget. Svits løget let i olien. Tilsæt resten af ingredienserne. Lad chutneyen koge uden låg 15-20 min. Hæld den i et skoldet glas og stil den koldt. Server til alle former for stegt kød og fjerkræ.

TIP

SAMBAL
Sambal er betegnelsen for en chilipasta, som findes i mange egnsbestemte variationer og styrker. Varianten sambal oelek hører til i den stærke ende af skalaen og er fremstillet af friske røde chilier, salt og eddike. Pastaen bruges både som krydderi ved tilberedning og som bordkrydderi, så det er muligt at krydre sin mad efter egen smag. Chilipastaen fås i de fleste velassorterede supermarkeder.


Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Se lækre dessert-opskrifter med jordbær og rabarber her...

Prøv også...
Rabarber-gulerodssyltetøj
Sødstærke mandler
Jordbærmarmelade