Opskrifter

Kartoffelmad med bacon og hjemmerørt mayonnaise

Lørdag, 11. august 2012af Redaktion
Få en dejlig smagsprøve på tillægget Smørrebrød og snitter, der følger med Famlie Journal fra mandag d. 13. august

(1 pers.)

1 tyk skive rugbrød
5-10 g smør (kan udelades)
1-2 skiver sprød salat
3-4 kogte, pillede kartofler
10-15 g mayonnaise
½ rødløg i ringe
2 skiver bacon
2 spsk. hakket purløg
Salt og peber


Steg baconen sprød, evt. i ovnen. Smør brødet med et tyndt lag smør. Læg skyllet, afdryppet salat på. Skær kartoflerne i tykke skiver og læg dem på. Læg en tyk stribe mayonnaise over og drys med hakket purløg, løgringe, lidt salt og friskkværnet peber. Top med ristet bacon.


Hjemmerørt mayonnaise

1 pasteuriseret æggeblomme ¼ tsk. groft salt
½ tsk. citronsaft
1 dl neutral majsolie eller lign.

Rør æggeblommen sej med salt og citron. Tilsæt olien dråbevis, til æggeblommen emulgerer, og fortsæt så i en tynd stråle, til mayonnaisen har den konsistens, du foretrækker. Kan holde ca. 1 uge på køl.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Kartoffelmad med Læsøhummer
Sandwich med kylling og tomatmayonnaise
Kartoffelpande med bacon




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop