Kartoffelmad med Læsøhummer

En skøn luksusudgave af en klassisk kartoffelmad
Af
af Redaktion

(4 pers.)

16 hummerhaler uden skal
20 g smør
12 kartofler
4 små, nye løg
8 supertynde skiver rugbrød
Salt og peber
1 pasteuriseret æggeblomme
1 dl majsolie
½ bundt dild
Olie til stegning af rugbrød

Skrab kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Afkøl dem. Steg hummerhalerne 30 sek. i smør, tag dem af panden og sautér tynde løgskiver i det samme smør. Pisk æggeblommen med salt og pisk olien i dråbevis til en mayonnaise. Kom finthakket dild i. Steg rugbrødsskiverne i olien. Anret kartoffelskiverne på tallerknerne, kom mayonnaise på og top med hummerhaler. Drys med sautérede løgringe. Stik rugbrødsskiverne ned i kartoflerne.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Jomfruhummere...


Persillesuppe med
jomfruhummere

Jomfruhummer-ris-
otto

Jomfruhummer med
brombær, svampe
og kålpuré

Grillede jomfruhum-
mere med pesto

Hummertårn














Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.