Opskrifter

Kyllingerand med champignoncreme

Lørdag, 22. februar 2014af Redaktion
Prøv en lækker kyllingerand til frokost eller forret

Ingredienser til kyllingerand med champignoncreme

(6-8 pers.)

1 kylling på 1.200 g
5-6 dl vand
1 tsk. salt
1 kvist timian
10 peberkorn
2 laurbærblade
5 bl. husblas
4 dl kyllingesuppe
8 cherrytomater

Champignoncreme
250 g champignon
10 g smør
1 dl rødvin
1½ dl cremefraiche
½ tsk. paprika
Salt og peber

Tilbehør
Brød

Fremgangsmåde til kyllingerand med champignoncreme

Del kyllingen i kvarte og læg stykkerne i en gryde. Tilsæt vand, så det lige dækker, samt salt og krydderier. Kog kyllingen mør på ca. 40 min. Udblød husblassen i koldt vand. Tag kyllingestykkerne op. Si kyllinge­suppen og tag 4 dl fra, resten kan bruges til sauce en anden dag. Smelt husblassen i kyllingesuppen. Halvér tomaterne. Kom lidt kyllingesuppe i bunden af en randform og lad det stivne i køleskabet. Skær kyllingekødet fri for skind og ben og skær kødet i mindre stykker. Læg tomater og kyllingekød i randformen og hæld resten af suppen over. Sæt randen i køleskabet til næste dag.

Champignoncreme: Rens champignonerne og hak dem groft. Svits dem på en pande i smør, tilsæt rødvin og lad det simre, til næsten al vinen er fordampet. Køl svampene af. Rør de afkølede svampe med de øvrige ingredienser og smag cremen til med salt og peber.

Løsn randen med en kniv langs formens kant, hold formen 10 sek. i varmt vand og vend randen ud på et fad. Pynt med persille og servér svampene til sammen med brød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Tærter med brøndkarse
Rosenkålssalat med æbler og bacon


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop