Opskrifter

Prins Henriks laksekage

Mandag, 12. april 2010af Redaktion
Fantastisk forret til festmiddagen

(6 pers.)

500 g fersk laks uden skind og ben
2 skalotteløg
½ fennikel
1 courgette
2 æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. cremefraiche
Salt og peber
Smør/olivenolie

TIP

  • Lakseblandingen kan trykkes godt ned i 6 små, smurte forme, vendes ud på panden og steges.


Karsesauce
150 g ricotta el. cremefraiche
1 stor bakke karse
½ tsk. revet citronskal
Citronsaft
Salt og peber


Skær laks, skalotteløg og fennikel i små tern. Svits løg og fennikel mørt i olie ved jævn varme 8-10 min. og afkøl det. Skær courgetten i tynde skiver og steg dem på begge sider et øjeblik. Rør laksen med æggeblommer, dijonsennep, cremefraiche og afkølet løgblanding. Krydr med salt og peber. Kom lakseblandingen i en form uden bund 2-3 cm høj og 15-20 cm i diameter, som lægges på f.eks. en tallerken. Lad den fra tallerknen glide over på en pande og steg den i smør/olie 7-10 min. på hver side afhængig af tykkelsen.

Sauce: Rør ricotta og klippet karse sammen og smag til med citron, salt og peber. Server små stykker toast til.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Lav en festmiddag med...
Farserede vagtler til hoveret
Hofdessert med jordbær til dessert


Prøv flere lækre forretter...
Røget hellefisk og spinatgazpacho
Hummersuppe