Opskrifter

Skidne æg

Onsdag, 20. marts 2013 Onsdag d. 20. marts 2013 - Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen, Foto: Carina Krüger, Af: RedaktionenOnsdag d. 20. marts 2013 - Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen, Foto: Carina Krüger, Af: Redaktionen
Skidne æg er klassisk mormormad og hører sig til i påsken

Ingredienser til skidne æg

( skidne æg til 4 pers.)

4 æg
50 g bacon

Sennepssauce til skidne æg
15 g smør
2 spsk. mel
4 dl mælk
2-3 spsk. grov sennep
Salt og peber
10 g smør
Hakket persille

Tilbehør til skidne æg
Rugbrød, evt. ristet

Sådan laver du skidne æg

Kog æggene smilende på ca. 6 min. Skær baconen i tern og rist dem sprøde på en pande.
Sennepssauce: Smelt smørret i en lille gryde og rør melet i. Spæd med mælken under piskning og lad saucen småkoge et par min. Tag gryden fra varmen, smag til med sennep, salt og peber og varm igennem, uden at saucen koger, så bliver den bitter. Pil æggene og læg dem i et halvdybt fad. Rør 10 g smør i saucen, så den bliver blank, og hæld den over æggene. Drys med bacon og persille og servér de skidne æg straks.

Her får du masser af ideér til, hvad der skal spises til påskefrokosten...

Skønne retter til påskefrokosten