Bagt laks med blå ost og grønkål
20 min. + 15 min. I ovnen
(4 pers.)
4 tykke skiver laksefilet
4 mindre skiver røget laks
100 g blød gorgonzola eller anden blå ost
1 usprøjtet citron
Salt og peber
300 g hele grønkålsblade
20 g smør
1 dl vand
Flæk lakseskiverne og smør dem med et tykt lag ost. Læg dem sammen som sandwich med røget laks i midten og giv dem salt og peber. Læg laksen i et ildfast fad. Skær citronen i skiver og læg dem på laksen. Sæt fadet midt i ovnen ved 200° ca. 15 min., til laksen er mør. Skær den grove midterribbe af grønkålen og skyl bladene. Varm smør og vand med lidt salt i en sauterpande. Kom grønkålen i og kog den 2-3 min., til den skifter farve. Server laksen på grønkålsbladene og giv små kartofler til.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Laks på bordet?
Laksesalat med sprøde blade
Laks med lynstegte grøntsager
Lakseburritos