Laksesalat med sprøde blade
(6 pers.)
100 g friséesalat
100 g feld salat eller vild brøndkarse
400-500 g laksefilet
Lidt olie, salt og peber
12 papirtynde skiver italiensk bacon (pancetta) eller parmaskinke
1 bdt. purløg
Dressing:
1½ spsk. mild hvidvinseddike
2 spsk. valnøddeolie
2 spsk. olivenolie
Salt og peber Pisk dressing sammen. Skyl og afdryp salaterne og pluk dem i mindre stykker. Hvis dette gøres i meget god tid, skal salaterne i lufttætte bokse eller poser og i køleskabet. Laksen pensles med olie, salt og peber, stilles under en forvarmet grill og steges i 8 min., til den er netop gennemstegt. Bacon el. skinke grilles 2-3 min., til det ser sprødt ud. Kan også gøres i god tid og serveres koldt eller lunt, hvis du har tiden til det. Bryd fisken i flager, bland salater med dressing og læg på tallerkner og fordel fisken og skinken over. Drys med hakket purløg og server med brød og et glas rosévin fra Rousillon.
Mere med laks ...
Laks med lynstegte grøntsager
Laksesalat med appelsin
Lakseburger som i Grækenland