Sprød salat med laksefilet og italiensk bacon

Denne lækre salat med grillet laksefilet og italiensk bacon passer perfekt til en sommeraften på terrassen!
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen
Sprød salat med laksefilet og italiensk bacon
Foto: Torkel Dyrting
Annonce
20 min
6 personer
Salat med grillet laksefilet
100 g friséesalat
100 g feldsalat eller vild brøndkarse
400-500 g laksefilet
Lidt olie, salt og peber
12 papirtynde skiver italiensk bacon (pancetta) eller parmaskinke
1 bdt. purløg
Dressing
1½ spsk. mild hvidvinseddike
2 spsk. valnøddeolie
2 spsk. olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Pisk dressingen sammen.
  2. Skyl og afdryp salaterne og pluk dem i mindre stykker. Hvis dette gøres i meget god tid, skal salaterne i lufttætte bokse eller poser og i køleskabet.
  3. Laksen pensles med olie, salt og peber, stilles under en forvarmet grill og steges i 8 min., til den er netop gennemstegt.
  4. Bacon el. skinke grilles 2-3 min., til det ser sprødt ud. Kan også gøres i god tid og serveres koldt eller lunt, hvis du har tiden til det.
  5. Bryd fisken i flager, bland salaten med dressingen og læg på tallerkner og fordel fisken og skinken/baconen over.
  6. Drys med hakket purløg og server med brød og et glas rosévin fra Rousillon.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.