Opskrifter

Blomkålssuppe

Torsdag, 4. april 2013af Redaktion
Lækker, cremet blomkålssuppe. Få en opskrift her!

Ingredienser til blomkålssuppe

(blomkålssuppe til 4 pers.)

1 stort blomkålshoved
1 porre
1 spsk. olie
½ l mælk
½ l grønsagsbouillon
Salt og peber
Evt. revet muskat
100 g philadelphiaost

Se også: Blomkålssuppe med stegte rejer

Pynt til blomkålssuppe

Persille, purløg eller karse

Tilbehør til blomkålssuppe

2-3 tyndt skårne rugbrødsskiver
2 spsk. olie
Et lille drys groft salt

Sådan laver du blomkålssuppe

Skær ¼ af blomkålshovedet i små buketter og gem dem til pynt. Skær resten af blomkålen i mindre stk. med stokken. Snit porren fint. Svits porren og den snittede blomkål i lidt olie. Kom mælk og grønsagsbouillon ved og lad det koge ca. 20 min., til blomkålen er mør. Miks din blomkålssuppe i foodprocessor eller med stavblender. Pisk philadelphiaosten i og varm suppen op igen med de små blomkålsbuketter. Smag din blomkålssuppe til med salt, peber og evt. muskat.

Skær rugbrødsskiverne i tern og rist dem sprøde i olie ved jævn varme og drys salt over.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Flere opskrifter på lækre supper i galleriet:

Skønne supper