Ingredienser til blomkålssuppe
(blomkålssuppe til 4 pers.)
1 stort blomkålshoved
1 porre
1 spsk. olie
½ l mælk
½ l grønsagsbouillon
Salt og peber
Evt. revet muskat
100 g philadelphiaost
Se også: Blomkålssuppe med stegte rejer
Pynt til blomkålssuppe
Persille, purløg eller karse
Tilbehør til blomkålssuppe
2-3 tyndt skårne rugbrødsskiver
2 spsk. olie
Et lille drys groft salt
Sådan laver du blomkålssuppe
Skær ¼ af blomkålshovedet i små buketter og gem dem til pynt. Skær resten af blomkålen i mindre stk. med stokken. Snit porren fint. Svits porren og den snittede blomkål i lidt olie. Kom mælk og grønsagsbouillon ved og lad det koge ca. 20 min., til blomkålen er mør. Miks din blomkålssuppe i foodprocessor eller med stavblender. Pisk philadelphiaosten i og varm suppen op igen med de små blomkålsbuketter. Smag din blomkålssuppe til med salt, peber og evt. muskat.
Skær rugbrødsskiverne i tern og rist dem sprøde i olie ved jævn varme og drys salt over.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere opskrifter på lækre supper i galleriet:
Skønne supper




Blomkålssuppe og fennikelsalat med dild og æble
En dejlig varm suppe i vinterkulden
Find opskriften her...










Kartoffel-porresuppe med persillepesto
Lækker, cremet suppe med masser af smag
Find opskriften her...


Græskarsuppe
Du kan fryse de sidste portioner og bage dem under et butterdejslåg til gæstemad
Find opskriften her...






Brunet jordskoksuppe med kylling
Skøn, velsmagende suppe - serveret med godt brød
Find opskriften her...


Gulerodssuppe med krydrede quesadillas
En god, krydret suppe med lækkert, sprødt tilbehør
Find opskriften her...












Asiatisk nuddelsuppe med blomkål og forårsløg
Skøn suppe med grønsager
Find opskriften her...








Rødbedesuppe med honning og krydderurter
Dejlig varm suppe, med en flot farve
Find opskriften her...





