Opskrifter

DDV-opskrift: Stegt laks med vaniljetomater

Søndag, 7. februar 2010af Redaktion
Lækker middag fra De Danske Vægtkonsulenter

170 g laks
Salt og peber
1 tsk. olie til stegning

Vaniljemarinerede tomater
150 g små, faste tomater (helst dadeltomater)
½ vaniljestang
1 skive frisk ingefær
1 lille rød chili (kan udelades)
2 spsk. citronsaft el. vineddike
15 g olie
50 g fint hakket skalotteløg
Salt og peber

Frisk koriander


552 kcal/2296 kJ

  • 39 g fedt (63%)
  • 36 g protein (26%)
  • 16 g kulhydrat (11%)
  • 5 g fibre

Halver tomaterne og læg dem i en si over en lille gryde. Kram dem hårdt med hænderne og si saften ned i gryden.
Kom ½ flækket vaniljestang, en skive ingefær og en flækket chili i sammen med citronsaft. Kog op og tag det af varmen. Pisk olien i, tilsæt tomaterne og hakket skalotteløg, krydr med salt og peber og lad det stå og marinere i en lille time.
Krydr fisken med salt og peber og steg den gylden på begge sider i olien.
Server laksen med tomaterne i marinaden. Pynt med korianderblade.


Madopskrift: Inge Kauffeldt,
De Danske Vægtkonsulenter


Flere opskrifter fra De Danske Vægtkonsulenter...