(6 pers.)
Det skal du bruge til farseret lammebov:
1 lammebov
300 g hakket lam
1 æg
2 spsk. hvedemel
Salt og peber
50 g udstenede sorte oliven
4 kviste rosmarin
½ dl fløde
150 g spæde spinatblade
4 gulerødder
100 g feta
75 g grønne oliven
1 bdt. kørvel
3 forårsløg
3 spsk. olivenolie
1 spsk. lys
vineddike
1 ansjos (kan udelades)
Salt og peber
Prøv også: Lammebov i stegeso
Sådan laver du farseret lammebov
Udben lammeboven eller få slagteren til at gøre det.
Rør det hakkede kød til en fars med æg, mel, salt, peber, oliven, hakket rosmarin og fløde.
Kom farsen i lammet og snør kødet omkring farsen med kødtråd.
Gnid stegen med salt og peber og lidt olie.
Steg den ved 180º i 1½ time.
Skru op til sidst, så stegen får en brun og sprød overflade.
Skyl spinaten og lad den dryppe godt af.
Skræl gulerødderne og skær dem i smalle stave.
Smuldr fetaen og bland den med gulerødder og spinat.
Kom oliven, plukket kørvel og snittede forårsløg ved.
Rør en dressing af olivenolie, eddike og evt. en moset ansjos, salt og peber.
Hæld dressingen over salaten og servér til lammeboven.
Prøv også: Fyldte æg med rugbrødschips