Opskrifter

Frikadeller med urter

Fredag, 26. februar 2010af Redaktion
Dellerne kan også serveres med klassisk tilbehør

500 g hakket svinesmåkød
Salt og peber
1 hakket el. groftrevet løg
1 fed hvidløg finthakket
2 æg
1 dl sødmælk
½ dl havregryn
Smør og olie til stegning

Urter
5 gulerødder
3 rødbeder
2 porrer
Dressing:
1 spsk. æbleeddike
2 spsk. olie
(oliven- el. god nøddeolie)
½ lille bdt. frisk
koriander/persille
Salt og peber
½ dl cashewnødder el. andre nødder


Rør alt sammen til farsen og lad den trække koldt i køleskabet i 30 min. Skræl rødder og porrer og snit i julienne (meget, meget tynde tændstikker - kan også gøres på mandolin eller med mandolinkniv). Dog skal porren laves i hånden. Vend i dressingen og server som underlag for dellerne, der steges ca. 10 min. på en stor, varm pande i fedtstof, der også skal være varmt først.



ALTERNATIVT TILBEHØR (KLASSISK)
400 g aspargeskartofler
15 g smør
15 g mel
2½ dl letmælk el. sødmælk
1 dl hakket persille
(ca. ½ bdt.)
Salt og peber

TIP

  • Persillesovs skal spises med det samme eller straks sættes på køl, da der kan udvikles bakterier ved stuetemperatur.

Kog kartoflerne med salt i 15-20 min. Lun mælken til sovsen i den gryde, du skal lave den i, men kom den så tilbage i decilitermålet (den skal bare være lillefingerlun). Smelt smørret ved middel varme - hold øje med det, det må ikke brune. Kom melet i og pisk det glat med smørret. Hæld mælken i lidt ad gangen, mens du pisker, så der ikke kommer klumper. Kog sovsen igennem i 3 min., mens du rører. Smag til med salt og peber. Skyl persillen og hak den med skarp kniv på skærebræt. Kom den i sovsen og server straks.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv flere frikadeller..
Kyllingefrikadeller med bønnesalat
Deller med champignoner og løgsovs