(4 pers.)
Det skal du bruge til frikadellesandwich:
Frikadeller:
1 lille løg
400 g svinekød
1 tsk. salt
1 æg
1 dl rasp
Friskkværnet
peber
1 tsk. tørret timian
½ dl mælk
2 spsk. olivenolie
Rødkålssalat:
2 rødløg
1 spsk. olivenolie
¼ rødkål
1-2 spsk.
æbleeddike
Salt og peber
Tilbehør:
8 skiver rugbrød
Syltede agurker
Sådan laver du frikadellesandwich
Frikadeller:
Riv løget groft og rør det med kød, salt, æg, rasp, peber og timian.
Spæd med mælken og lad farsen hvile i 15 min.
Form den til 4 store frikadeller og steg disse i olie på en stor pande.
Rødkålssalat:
Skær løgene i skiver og svits dem i olie i en gryde.
Snit rødkålen fint og svits den med i et par minutter.
Tilsæt eddike, lad det hele simre under låg i 10 min. og smag til med salt og peber.
Læg hver frikadelle og rødkål imellem 2 skiver rugbrød og servér sandwichene med syltede agurker
Prøv også: Gammeldaws frikadeller med varm rødkålssalat