Opskrifter

Fyld noget i hovedet

Mandag, 3. november 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
En kåldolmer med vokseværk – og en skøn, gammel klassiker. Her serveret med rødbedesalat

Opskrift på fyldt hvidkålshoved

(4-5 pers.)

1 mellemstort hvidkålshoved

Fars:
500 g hakket kalv og flæsk
1 mellemstort løg
2 tsk. salt
2½ spsk. mel
1½ dl mælk
1 æg
1 tsk. timian
Groftkværnet peber



TIP

  • Kålen, der tages ud, kan hakkes i små stykker og svitses på panden i smør eller olie. Tilsæt lidt af kålvandet og en sjat fløde og lad kålen simre mør. Smag til med salt og peber.

Fjern de yderste grove kålblade. Skær et låg af hvidkålshovedet og udhul det ved hjælp af en lille spids kniv og en spiseske, til der er 2-3 cm kant tilbage.

Pil og hak løget fint. Rør kødet med salt, mel, løg, mælk, æg, peber og timian. Fyld farsen i kålhovedet og læg låget på plads. Bind det fast med kødsnor.

Læg kålhovedet i en gryde og hæld så meget vand ved, at det står halvt op om hovedet. Lad det koge under låg ved svag varme ca. 1½ time.




Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Opskrift på rødbedesalat

(4-5 pers.)

500 g rødbeder
Salt
2 belle de boskoop-æbler

Dressing:
2 spsk. dijonsennep
1 spsk. vineddike
1 dl olivenolie
3 spsk. skyr el. mager cremefraiche
1-2 spsk. koldt vand
Salt og peber
Sukker

Kog rødbederne møre i letsaltet vand i 30-40 min. afhængig af størrelsen. Hæld koldt vand over og gnub skindet af. Pisk sennep, vineddike og olie sammen til en dressing med mayonnaiseagtig konsistens. Tilsæt skyr og lidt vand og smag til med salt, peber og sukker. Skær æbler og rødbeder i strimler eller små tern og bland dem i dressingen.