Opskrifter

Grønsagsmusaka

Onsdag, 22. februar 2012af Redaktion
Smager dejligt med masser af grønsager

(4 pers.)
30 min. + 50 min. i ovnen

2 auberginer
3-4 spsk. olivenolie
Salt og peber
100 g grønne linser
1 l grønsagsbouillon
1 hakket løg
2 hakkede fed hvidløg
2 skrællede, finthakkede gulerødder
1 tsk. stødt kanel
1 dåse hakkede, flåede tomater
1 bundt hakket persille
2 æg
2½ dl sødmælk
75 g revet ost, f.eks. halloumi-ost

Tilbehør
Grøn salat og groft brød

Skær auberginerne i skiver på langs. Drys auberginerne med salt og lad dem trække i 20 min. Børst saltet af og pensl med olivenolie. Bag dem i ovnen ved 220° i 15-20 min., til de er møre og let brune. Kog linserne i bouillon i ca. 15 min., til de er møre. Hæld vandet fra. Steg løg og hvidløg i olie. Kom gulerødder, kanel og tomater ved og lad det simre i 10 min. Tilsæt linserne, kog op med persille og smag til. Læg lag af aubergine med linsesovsen og hæld en blanding af æg, mælk og ost med lidt salt og peber over. Stilles i ovnen ved 180° i 50 min. Hvis musakaen skal fryses, skal det gøres, inden den har været i ovnen. Server med grøn salat og groft brød.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

SMART DAMPBOKS TIL FISKEN

Den smarte dampboks fra SilikomArt er i 100% silkone, hvis egenskaber forhindrer fisken i at hænge ved formen. Boksen kan købes i shoppen...

Find flere opskrifter her...
Pasta med bagte tomater
Aubergineruller med fetakartofler
Minestronesuppe










Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop