Helstegt kylling med citrus og rosmarin

Ingredienser til helstegt kylling med citrus og rosmarin:
(4 personer)
- 1 kylling
 - 3 fed hvidløg
 - ½ usprøjtet citron,
 - Olivenolie
 - Salt og peber
 - 750 g kartofler
 - 2 røde grape
 - 200 g bacon i tykke skiver
 - 8 stilke frisk rosmarin
 
Prøv også: Jerk kylling med spinat
Tilbehør:
- Evt. frisk spinat
 
Se også: Kylling med soja og spinat
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°. Dup kyllingen tør. Pil hvidløg, og skær dem og citronen i skiver. Løft skindet på kyllingen, og læg hvidløg og citron under. Prop resten ind i kyllingen. Gnid den med olie, krydr med salt og peber, og læg den i et stort ovnfast fad på bagepapir. Rens kartoflerne, skræl dem evt. og skær dem i mundrette stykker. Skær skrællen af grapefrugterne, fjern kernerne og skær kødet i store terninger. Skær også baconen i tern. Vend kartofler, grape og bacon i olivenolie og frisk rosmarin. Krydr med salt og peber, og fordel det rundt om kyllingen. Steg kylling og tilbehør i ca. 1 time. Kyllingen er mør, når man kan løsne et lår. Servér evt. spinatsalat til kyllingen og det stegte tilbehør.
Se også: Kyllingelår








