Opskrifter

Helstegt kylling med citrus og rosmarin

Onsdag, 29. januar 2020Af Louise Dandanell Ørsted. Foto: Bjørn JakobsenFoto: Bjørn Jakobsen
Kombinationen af kylling, citron og rosmarin er så lækker. Servér eventuelt den helstegte kylling med spinat, som lige kan give det sidste pift. Få opskriften på helstegt kylling med citrus og rosmarin her.

Ingredienser til helstegt kylling med citrus og rosmarin:

(4 personer)

  • 1 kylling
  • 3 fed hvidløg
  • ½ usprøjtet citron,
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 750 g kartofler
  • 2 røde grape
  • 200 g bacon i tykke skiver
  • 8 stilke frisk rosmarin

Prøv også: Jerk kylling med spinat

Tilbehør:

  • Evt. frisk spinat

Se også: Kylling med soja og spinat

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°. Dup kyllingen tør. Pil hvidløg, og skær dem og citronen i skiver. Løft skindet på kyllingen, og læg hvidløg og citron under. Prop resten ind i kyllingen. Gnid den med olie, krydr med salt og peber, og læg den i et stort ovnfast fad på bagepapir. Rens kartoflerne, skræl dem evt. og skær dem i mundrette stykker. Skær skrællen af grapefrugterne, fjern kernerne og skær kødet i store terninger. Skær også baconen i tern. Vend kartofler, grape og bacon i olivenolie og frisk rosmarin. Krydr med salt og peber, og fordel det rundt om kyllingen. Steg kylling og tilbehør i ca. 1 time. Kyllingen er mør, når man kan løsne et lår. Servér evt. spinatsalat til kyllingen og det stegte tilbehør.

Se også: Kyllingelår