Opskrifter

Høns i asparges

Fredag, 29. marts 2013af Redaktion
Her får du en skøn gryderet med høns i asparges

Ingredienser til høns i asparges

(5-6 pers.)

1 høne, unghane el. stor kylling på mindst 1½ kg
2 små kraftben
Ca. 1½ l vand
1½ spsk. salt
2 løg
2 gulerødder

Suppevisk
2 laurbærblade
2-3 kviste timian

Sauce
200-250 g grønne asparges
1 dåse hvide asparges, ca. 200 g
Lys saucejævner
1½ dl fløde
Salt og peber
Et nip sukker
Kørvel el. persille

Tilbehør
Pillekartofler eller ris

Sådan laver du høns i asparges

Læg høne og ben i en gryde med vand, så det dækker, og bring det langsomt i kog.

Rens løg og gulerødder og skær dem i mindre stykker.

Skum og tilsæt salt, grønsager og suppevisk.

Kog kyllingen mør under låg på ca. 1¼ time.

Tag kyllingen og benene op og kog suppen ind uden låg til ca. 4 dl. Si suppen og hæld den tilbage i gryden.

Hæld væden fra de hvide asparges i gryden.

Knæk enderne af de grønne asparges og del aspargesene i lidt mindre stykker.

Kog dem 3-4 min. i suppen.

Træk skindet af kyllingen og del den i otte stk.

Hæld fløde i saucen og jævn med saucejævner.

Lad saucen simre 5 min. og læg kyllingestykkerne i.

Tilsæt aspargesene og varm igennem.

Smag til med salt, peber og sukker, der tager lidt af aspargesenes bitterhed.

Pynt retten med kørvel eller persille.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Kyllingerisotto med jordskokker
Sprød kylling med broccolisalat

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop