Opskrifter

Kål: Opskrift på små kåltærter

Onsdag, 1. januar 2020Af Anita Lindberg. Foto: Anita LindbergFoto: Anita Lindberg
I en tid, hvor hverken tomater, agurker eller salat er værd at købe, er det skønt, at supermarkederne bugner med sprød kål. Her får du opskriften på små, lækre kåltærter.

Ingredienser til små kåltærter:

(5-6 stk.)

Tærtedej:

  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 75 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. koldt vand

Prøv også: Farserede kålruller

Fyld:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 rødløg, skåret i tynde skiver
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 200 g rødkål, fint snittet
  • 200 g hvidkål, fint snittet
  • 200 g broccoli, knækket i helt små buketter
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dl vand
  • Salt og peber
  • 5-6 spsk. revet parmesan

Se også: Kål mod kræft

Fremgangsmåde:

Tærtedej: Hæld hvedemel, salt og smør i en foodprocessor, og kør, til smørret er smuldret. Tilsæt æggeblomme og koldt vand, og kør, til dejen er samlet til en kugle. Læg den i køleskabet i ca. 30 minutter, mens du ordner kålen.

Prøv også: Kartoffel-kål-gratin

Fyld: Opvarm olivenolien i en gryde, og svits løg og hvidløg. Tilsæt kål, broccoli, sukker og vand. Læg låg over, og lad det simre i 10 minutter. Rør et par gange undervejs. Tag låget af, og skru op for varmen. Kog blandingen under omrøring, til vandet er fordampet. Krydr med salt og friskkværnet peber. Rul dejen ud, og fordel den i formene. Forbag dem ved 200° i 5 minutter. Fordel kålblandingen i tærteformene. Drys en skefuld revet parmesan på hver. Bag tærterne i ovnen ved 160° i ca. 20 minutter. Drys evt. med ekstra parmesan. Servér med frisk salat til.

Se også: Broccolitærte