Opskrifter

Kåldolmer med fars

Onsdag, 13. marts 2019af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Disse kåldolmer serveres i en tomatsovs og med enten bulgur, ris eller couscous som tilbehør.

Ingredienser til kåldolmer med fars:

(4 pers.)

5-6 store savojkålblade
1 stor gulerod
1 porre
400 g hakket grisekød
1 dl havregryn el. rasp
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
1 løg
400 g purerede tomater fra flaske el. brik
1 fed hvidløg

Tilbehør:
Bulgur, kogte korn, couscous el. ris

Prøv også: Kåldolmer med kartofler og tyttebær

Fremgangsmåde:

Skyl kålbladene godt og skær evt. lidt af det groveste af stilken. Snit stilkene fint.
Riv guleroden groft og snit porren fint og rør det i kødet sammen med kålstilk, havregryn eller rasp,
1 tsk. salt og peber.
Fordel farsen på kålbladene. Fold bladene omkring farsen og tryk den godt sammen, vær gerne lidt hårdhændet.
Steg pakkerne på en pande i 1 spsk. olie ved middelhøj varme. Læg evt. en tung tallerken oven på pakkerne, så de ikke åbner sig. Så snart de er bløde, holder de formen.
Lad dem stege ca. 5 min.
Hak løget fint og svits det i en bredbundet gryde.
Tilsæt tomater og presset hvidløg og lad saucen simre i 10 min.
Smag til med salt og peber.
Læg kålpakkerne i gryden og lad dem simre endnu 15 min. under låg.
Servér med bulgur el. lign.

Se også: Fillotærte med svinekød, porrer og ærter