Ingredienser til kaffepaneret bøf med flødekartofler
(4 pers.)
4 entrecoter
1 tsk. groft salt
1 dl hele kaffebønner
Friskkværnet peber
1 løg
1 spsk. hele kaffebønner
2 dl oksefond
50 g smør
Kartofler
600 g kartofler
1 dl fløde
1 dl bredbladet persilleblade
50 g parmesan
Salt og peber
Salat
300 g frisk spinat
Dressing
1 tsk. grov sennep
1 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
2 spsk. revet parmesan
Salt og peber
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne, kog dem i 10 min. og skær dem i kvarte. Skyl og hak persillen og vend den med fløde, salt, peber og kartofler. Riv parmesanen fint og tag 2 spsk. fra til dressing. Kom resten af osten ned til kartoflerne, hæld kartoffelblandingen i et smurt, ovnfast fad eller små forme og sæt den i ovnen ved 200° i 30 min. Knus kaffebønnerne groft i en morter, men lad nogle af bønnerne være hele. Vend bøfferne i den knuste kaffe og drys med salt. Brun bøfferne på en meget varm grillpande i ca. 3 min. på hver side. Sæt grillpanden i ovnen, hvis håndtaget kan tåle det, i 5-10 min. afhængigt af, hvor rødt du ønsker kødet. Pil og hak løget og brun det i smørret i en kasserolle sammen med hele kaffebønner. Hæld fonden på og lad det koge i 5 min. Sluk og lad det trække smag i 10 min. og si skyen, der serveres varm til kødet. Skyl spinaten og dup bladene tørre. Pisk alle ingredienser til dressingen sammen og vend spinaten heri.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kalv med tunsauce
Braiseret oksebov med urter
Desserter og kager med alkohol eller kaffe




Chokoladetrøffelkage med rom
En fyldig chokoladedrøm med espresso og mørk rom
Find opskriften her...


Frugter i portvin med safransauce
Sød og sofistikeret sensommer-dessert
Find opskriften her...






Moccakarameller
Man behøver ikke være stor kaffefan for at blive forfalden til disse lækre karameller
Find opskriften her...




Solbær-zabaione med brændt top
Dejlig gæstedessert med solbær og lidt hvidvin
Find opskriften her...




Hindbær-gazpacho
Et par bakker hindbær rækker ikke så langt til fire personer, men når de bliver til en lækker, kold dessertsuppe, rækker det fint
Find opskriften her...


Chokoladekage med øl og blåbær
Robust chokoladekage med lækkert overtræk
Find opskriften her...




Mokka semifreddo
Semifreddo betyder halvfrosset, og for italienerne er det ikke is, men en lækker, kold dessert.
Find opskriften her...




Blommer i krydret rødvin
Spis blommerne sammen med en god blåskimmelost eller sørg for vaniljeis til dem, som ikke kan lide osten
Find opskriften her...








Chokoladecheesecake
En lækkerbisken fyldt med mørk chokolade og flødeost
Find opskriften her...




Mokka-trøffelkugler
Hurtige og nemme trøffelkugler, der i en smuk indpakning er en yderst værdsat gave til enhver chokoladeelsker
Find opskriften her...






Choko-iceshot med chokolade og æbler
Fin, lille dessert der serveres i små glas
Find opskriften her...

