Kartoffelæblegaletter med fiskefrikadeller
40 min.
(4 pers.)
600 g grov fiskefars
Olie/smør til stegning
4 bagekartofler
2 syrlige æbler
2 spsk. mel
2 æg
Lidt revet muskat
Salt og peber
Olie til stegning
Galetter: Skræl kartoflerne og æblet, hvis skrællen ikke er pæn. Riv begge dele groft. Kom æbler og kartofler i et viskestykke og vrid vandet af, så hænger galetterne nemmere sammen. Bland kartofler og æbler i en skål med mel, æg, muskat, salt og peber. Varm olie på en stor pande. Sæt kartoffelmassen på med spiseskeer og tryk dem flade. Steg dem 2-3 min. på hver side afhængig af tykkelsen, de skal være gyldne og møre. Form farsen til frikadeller og steg dem på pande ved middelvarme 7-8 min. Server med salat og pickles. Galetterne kan fryses.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen