Krydret karamel-æblekage med dadler og kardemomme

Skøn, krydret kage med æbler, dadler og kardemomme. Kagen kan f.eks. serveres med et glas gløgg til i julen.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Krydret karamel-æblekage med dadler og kardemomme
Annonce
1 t og 15 min
15 stk
Krydret karamel-æblekage
200 g dadler
2 dl sødmælk
250 g smør
280 g hvedemel
200 g farin
1 tsk. bagepulver
4 store æg
1 tsk. kardemomme
½ tsk. nelliker
1 spsk. kanel
½ vaniljestang
3 æbler
1 citron
12 bløde karameller
Mælk
Flormelis

Fremgangsmåde

  1. Bring dadlerne i kog i mælken og lad dem trække i 15 min.
  2. Blend det til en lind grød.
  3. Rør smør, mel, farin, bagepulver, æg og krydderier sammen med dadelmosen og kom dejen i en lille, foret bradepande.
  4. Skær æblerne i smalle både og vend dem i citronsaft.
  5. Læg dem i det ønskede mønster på dejen.
  6. Bag kagen ved 180° i 45-60 min., til dejen slipper en strikkepind.
  7. Smelt karamellerne i en gryde med lidt mælk og hæld massen over kagen.
  8. Drys med sigtet flormelis og server med et glas krydret, varm rødvin eller gløgg til.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.