Frisk æblekage med dadler og hasselnødder
Denne æblekage kan være et fint alternativ til den mere klassiske version, da denne er lavet på blandt andet dadler og hasselnødder.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

1 t og 10 min
14 stk
Æblekage med dadler og hasselnødder
175 g smør
3 æg
350 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
175 g muscovadosukker
3 middelstore sommeræbler
100 g halverede dadler uden sten, hakket groft
100 g blendede hasselnødder
Pynt
50 g hakkede nødder
1 æble i ringe
3 spsk. abrikosmarmelade
Fremgangsmåde
- Smelt smørret.
- Pisk smør og æg sammen.
- Rør smør og æg sammen med mel, sukker, bagepulver og kanel.
- Udkern æblerne og skær dem i tern og vend ternene i dejen sammen med dadler og nødder.
- Hæld dejen i en smurt springform.
- Kom nødder og æbleringe over og bag kagen ved 180° i 1 time.
- Når den slipper en pind, tages den ud, og der smøres lun abrikosmarmelade over.
- Spises med flødeskum.

Hjemmebag
Mandelkager med abrikos

Dessert & Kage