Opskrifter

Kylling tagine med krydderier og appelsinsalat

Lørdag, 2. december 2017af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina Kruger. Foto: Carina Kruger.
Kylling tagine, er kylling, der har trukket i krydderiblanding, steges i fad med aubergine, søde kartofler og tørrede frugter og serveres med en appelsinsalat og couscous.

Kylling tagine med krydderier og appelsinsalat

(4 pers.)

Ingredienser

1 hel kylling
1 løg
3 fed hvidløg
2-3 tsk. ras el hanout
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
1 aubergine
3 søde kartofler
75 g små, tørrede figner
75 g tørrede abrikoser
75 g svesker
4 dl hønsebouillon
1 bdt. persille, mynte 
el. koriander

Appelsinsalat:
4 appelsiner
2 forårsløg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. vineddike
Salt og peber
50 g mandler
Chiliflager

Tilbehør: 
Couscous

Alternativ til kylling tagine med krydderier og appelsinsalat: Kylling i fad med rosmarin og peberfrugt

Fremgangsmåde

Kylling tagine: Skær kyllingen i mindre stykker, del lårene i leddet og del bryststykkerne i 2, så du får 8 stykker. Riv løget groft. Riv hvidløgene fint eller pres dem. Bland løg, hvidløg, ras el hanout og salt i en skål og vend kyllingestykkerne grundigt i blandingen. Lad dem trække i et par timer eller til dagen efter. Varm olie op på en pande. Brun kyllingekødet, stadig vendt i marinaden, på alle sider. Læg stykkerne i et stort fad. Skær auberginen i store tern og brun dem på alle sider på panden. Skræl de søde kartofler og skær dem i store stykker. Læg stegte auberginer, søde kartofler og tørrede frugter mellem kyllingestykkerne i fadet og hæld bouillonen ved. Dæk fadet med stanniol og bag retten i ca. 
1 time ved 180°. Smag saucen til med salt. Drys med hakkede krydderurter ved servering.

Kylling i fad: Kylling marengo

Appelsinsalat: Pil appelsinerne, skær dem i tynde skiver og anret dem på et fad. Hak forårsløgene fint og drys dem over. 
Rør olie og eddike sammen med salt og peber og dryp det over salaten. Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande, til de er lysebrune. Lad dem køle af. Drys mandler og chiliflager over salaten ved servering.

Tilbered couscoussen som angivet på emballagen og servér den til kylling tagine og salat.