Opskrifter

Laks i karry og rosenkål

Lørdag, 6. januar 2018af Christine Bille Nielsen, Carina Krüger.
Ovnbagt laks penslet med karry, hvidløg, ingefær og lime serveres med rosenkål og kartofler.

Ingredienser til laks i karry og rosenkål

(2 pers.)
2 stykker laksefilet
1 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
½ tsk. karry
1-2 limefrugter
1 spsk. olivenolie
Salt
300 g rosenkål
1 spsk. smør
1 håndfuld persille

Tilbehør: Kogte kartofler

Alternativ til laks i karry og rosenkål: Laks med lynghonning og gule ris

Fremgangsmåde

Læg laksestykkerne i et ildfast fad. Riv ingefær og hvidløg fint og bland begge dele med karry, saft af ½ limefrugt og olie. Pensl blandingen på laksen og krydr med salt. Bag laksen i ca. 12 min. ved 200°. Rens rosenkålene og kog dem i letsaltet vand, til de er møre, men med lidt bid. Hæld vandet fra og sving dem i smeltet smør og hakket persille. Servér laksen med rosenkål, limebåde og kogte kartofler.