(6 pers.)
Det skal du bruge til lakse-spinattærte med porrer:
Dej:
120 g hvedemel
60 g groft mel
40 g smør
1 tsk. salt
Lidt koldt vand
Fyld:
3 æg
1 dl yoghurt (1-3%)
300 g hel spinat (evt. frost – optøet)
1 skalotteløg
2 porrer
2-3 skiver røget laks
Salt og peber
50 g revet ost (f.eks. emmentaler)
Prøv også: Spinattærte med ricotta og pinjekerner
Sådan laver du lakse- spinattærte
Hak smørret i melet, kom saltet i og saml dejen med lidt koldt vand.
Beklæd en smurt tærteform med den.
Læg alifolie over og forbag den 10 min. ved 200º.
Pil og hak skalotteløget.
Rens porrerne og skær dem i ringe.
Skyl spinaten. Damp porrerne i lidt vand i 3 min., tilsæt spinaten og sluk.
Den falder sammen ved eftervarmen.
Dræn spinat og porrer for væde og rør æg, yoghurt, spinat, løg, porrer og laks i små stykker, salt, peber og ost sammen og kom i den forbagte tærtebund.
Bag færdig ved 200º i 35-40 min.
Prøv også: Fiskelasagne